Omenirea in anul 2050-film
4 participan?i
Stronghold World :: Alte subiecte :: Istorie :: Stiinta
Pagina 1 din 1
Omenirea in anul 2050-film
un filmulet de 10 minute va va arata viitorul
Blog | Forum Inregistrare Logare
Cautare
HomeD:NewsD:PediaTravellingTimp LiberCulturaNaturaStiintaLumea digitalaSporturiDEXcoperaDescopera in RomaniaRevista
Home > D:News > Ce va aduce anul 2050 populatiei Pamantului? Contact Abonare newsletter
05 decembrie 2008Trimite unui prieten Trimite prin YM Printează Ce va aduce anul 2050 populatiei Pamantului?din aceeasi categorie Secretele Antarcticii – fragmente ale unei planete disparute
Allan Treiman, cercetator in cadrul Lunar and Planetary Institute, sustine ca a reusit sa scoata la lumina in Antarctica doua roci misterioase despre care pretinde ca provin...
O reptila rara a venit pe lume in Noua Zeelanda
Pentru prima data dupa 200 de ani, un pui de tuatara a vazut lumina zilei pe una dintre insulele principale ale Noii Zeelande, in Rezervatia Karori. Tuatara disparuse de pe...
AJ, pasaroiul-minune
Un papagal cu veleitati sportive, care adora sa joace golf si baschet, a devenit o adevarata vedeta pe internet.
stiri asemanatoare Pot delfinii sa anticipeze viitorul?
Sunt considerate cele mai inteligente mamifere dupa oameni iar dovezile care se aduna in sprijinul acestei ipoteze sunt din ce in ce mai numeroase. O arata, printre altele...
Romanii participa la misiunea NASA Kepler
Pe 7 martie 2009, ora 05:50 ora Romaniei, NASA va lansa sonda spatiala Kepler pe o orbita in jurul Soarelui. Kepler isi propune sa detecteze planete de marimea Pamantului...
Este posibila calatoria in timp?
Nimic nu poate fi considerat imposibil, ne avertizeaza celebrul fizician japonez Michio Kaku in ultima sa lucrare „Fizica Imposibilului”... nici chiar calatoria in timp...
citeste pe go4it
Apple, duet cu LG pentru iPhone cu ecran OLED? (Telefoane mobile)
Zvonurile cu privire la primul netbook Apple devin din ce în ce mai confuze, dar și mai interesante. După ce am auzit voci care susțineau că o companie taiwaneză (Wintek)...
Problema cresterii populatiei mondiale coroborata cu potentiala criza a alimentelor si a apei potabile a facut posibila aparitia celor mai sumbre verdicte asupra viitorului planetei si implicit, a umanitatii.
La sfarsitul anului 2007, numarul populatiei mondiale se afla la 6,7 miliarde. O estimare aproximativa arata ca pana in 2050 numarul locuitorilor planetei va ajunge la 9 miliarde. Aceasta veste nu a fost bine primita de catre tabara pesimistilor, care deja anunta o criza grava a resurselor cauzata de suprapopularea planetei.
Insa un nou raport elaborat de catre institutul non-guvernamental Worldwatch anunta ca situatia nu este chiar atat de grava. Rezultatele studiului se bazeaza pe variabilitatea ratelor de fertilitate inregistrate in toata lumea. Intre numeroasele rapoarte care au vizat aceasta problema, exista contradictii. Spre exemplu, numarul obisnuit al membrilor unei familii a inceput sa se micsoreze, cu toate acestea populatia globala a crescut.
Cercetatorii de la Institutul Worldwatch explica acest fenomen prin faptul ca varsta la care femeile devin mame s-a modificat, iar in acest moment sunt mai multe femei care se afla la aceasta varsta decat inainte. In 1970 existau doar 856 milioane de femei cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani, in vreme ce in 2007 numarul acestora se ridica la 1,7 miliarde, ceea ce ar putea explica cresterea natalitatii. Insa dupa aceasta perioada, este probabil sa urmeze una in care rata natalitatii mondiale sa scada, urmand modelul unui grafic oscilator, cu perioade de scaderi, urmate de perioade de crestere.
O serie de factori necunsocuti in prezent fac greu de prevazut ritmul exact de crestere al populatiei, insa pot fi aproximate perioadele de fertilitate in randul populatiei feminine. Alte rapoarte optimiste anunta ca Pamantul are destule resurse pentru a-si sustine in viitor locuitorii, insa problema vine din alta directie: tarile bogate abuzeaza de ele, in timp ce tarile sarace inregistreaaza cele mai numeroase familii.
Sursa: Daily Galaxy
Ultima editare efectuata de catre the lord in Sam Mar 21 2009, 15:57, editata de 1 ori
Vizitato- Vizitator
Re: Omenirea in anul 2050-film
Nu cred ca o sa vedem peste 40 de ani ce vedem in filmuletul asta...poate peste 2-3-400 de ani vom vedea dar acum nu prea cred
piramidele aleasi cladirile din sticla sunt penibile,dar masinile si electrocasnicele si computerele alea noi chiar exista azi
sa trecem peste criza asta si poate pana in 2080,cibernetica o sa fie un subiect de discutat la fel si cu robotii e cam greu
sa trecem peste criza asta si poate pana in 2080,cibernetica o sa fie un subiect de discutat la fel si cu robotii e cam greu
Ultima editare efectuata de catre the lord in Mar Mar 17 2009, 15:19, editata de 1 ori
Vizitato- Vizitator
minutul 06:34-06:35 e tareeee,aia cu toaleta,e penibila
cand am spus ca o safim niste aerieni chiar am avut dreptate
cand am spus ca o safim niste aerieni chiar am avut dreptate
Vizitato- Vizitator
si eu am vazut faza aia cu toaleta!
nu cred ca in 2050 vom avea toate astea,la ce criza economica avem si stai sa vezi ce o sa mai urmeze!!!!
nu cred ca in 2050 vom avea toate astea,la ce criza economica avem si stai sa vezi ce o sa mai urmeze!!!!
Vizitato- Vizitator
poate ca nu o sa vedeti in romania asa ceva ca in film dar in alte tari sunt mai multe sanse de a vedea asa ceva.
Lord MaRyUs- Man with Spear
- Numărul mesajelor : 5
Data de înscriere : 04/09/2009
Lord MaRyUs a scris:poate ca nu o sa vedeti in romania asa ceva ca in film dar in alte tari sunt mai multe sanse de a vedea asa ceva.
destul de corect, pe la sydney australia gasesti si acolo cladiri deastea frumoase, asa ca poate vom vedea si la noi prima autostrada prin moldova sau transilvania
vom avea deastea (poate si foarte prea posibil) daca traim pana atunci si nu se stie poate ca in loc de 2050 o sa fie 2500
sir andrei cel mare- Pikemen
- Numărul mesajelor : 305
Vârstă : 26
Data de înscriere : 26/07/2009
Subiecte similare
» In anul 2020 vor exista case pe Luna
» Oamenii vor pasi pe Marte in anul 2031 sau 2040!
» 200 de previziuni care vor zgudui lumea in anul 2020
» Ce rol v-ar placea sa aveti intr-o intamplare/carte/scena de teatru/film?
» Oamenii vor pasi pe Marte in anul 2031 sau 2040!
» 200 de previziuni care vor zgudui lumea in anul 2020
» Ce rol v-ar placea sa aveti intr-o intamplare/carte/scena de teatru/film?
Stronghold World :: Alte subiecte :: Istorie :: Stiinta
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum